padela enot laminat mahon

Padelele enot greenland sunt lucrate manual iar dimensiunile acestora sunt calculate astfel incat sa raspunda nevoilor oricarui padelator. Folosim de regula abachi, care este un lemn de esenta moale, densitate mica si se comporta bine in mediu umed. De aceea este folosit si in constructia de ambarcatiuni dar si a saunelor, medii cu umiditate mare. Folosim deasemenea tei, cedru si frasin pentru padelele noastre laminate. Padelele Enot Greenland sunt laminate sau dintr-o singura bucata de lemn, au dimensiuni variabile, adaptate utilizatorului si au forme diferite. Cand spunem forme diferite ne referim la capetele padelei, care pot fi rotunjite sau dreptunghiulare si la trecerea de la maner catre pala care poate fi cu umar sau fara umar.

padele-in-husa-2

Forma de baza a padelei Greenland a fost dezvoltata si perfectionata secole de-a randul de locuitorii Groenlandei, care si-au a petrecut  o buna parte din viata lor pe apa. Calatorind in cautarea hranei zile-n sir, padeland zeci de kilometri in fiecare zi, ei au fost nevoiti sa gaseasca o forma a palei care sa le permita mentinerea unui raport optim intre padelatul de lunga durata si viteza. Au descoperit ca palele late si rigide ofera putere mare dar pentru scurt timp, existand tendinta de a provoca oboseala si stres al mainilor, bratelor si umerilor atunci cand sunt utilizate pe perioade lungi de timp. Padelele greenland sunt foarte silentioase cea ce constituia un alt mare avantaj la vanatoare.

Padela Enot Storm, este o padela lucrata manual din abachi sau tei, un lemn usor. Este padela recomandata si ca padela de rezerva. Padela este scurta, manerul avand latimea unei  palmei sau doua, este folosita cu precadere pentru padelatul pe vreme furtnoasa. Forma scurta cere o manipulare mai speciala, apropiindu-se de folosirea unei pagai. Urmareste aici greenland paddling storm and race strokes un exemplu de padelare cu padela „storm”.

grecia-felix

Padelele pot fi personalizate,  realizate din diferite esente de lemn, laminate sau dintr-o singura bucata. Personalizarea inseamna ca fiecare padela este adaptata ca dimensiuni utilizatorului ei. De asemenea, pot avea elemente grafice, logo-uri sau culori alese pentru a se asorta cu ambarcatiunea pe care o deservesc. O padela greenland va fi intotdeauna un cadou foarte apreciat pentru un caiacist impatimit.

padela-enot-greenland